Westfries G-team – KGB9

Hoi sportvrienden,

Hierbij het verslag van de oefenwedstrijd van de selectie van het West-Fries G Team tegen KGB9

Na de training van dinsdag nu een oefenwedstrijd op het programma tegen KGB 9, we verzamelde om 19:30 uur, we kleden ons om en Jose en Mike deden de instructie in de kleedkamer. Voorafgaand aan de wedstrijd even de warming-up, toen kregen we van Paul de opstelling en de instructies voor de wedstrijd. Richtlijnen hierin waren communicatie op het veld, positiespel, gebruik van de vleugels en overspelen. We hadden er veel zin in en starten vol vertrouwen de wedstrijd om 20:00 uur.

We begonnen de wedstrijd met aanvallend voetbal, goed positie spel en een goeie communicatie. Iedere speler van het West-Fries G Team zat goed in de wedstrijd en we zette goed druk naar KGB toe. Wel waren de pasen niet altijd even zuiver en speelde af en toe slordig. Toch kwamen we door een mooie voorzet op een 1-0 voorsprong, na een 10 minuten spelen schoot de KGB de gelijkmaker en na 20 minuten spelen gingen we de rust in.

In de rust gaf Paul aan dat er scherper moest worden gespeeld en dat er gebruik gemaakt moest worden van de vleugelspelers. Indien er in de 16 meter er een situatie voordeed en je de mogelijkheid te schieten op doel dan moest dit worden gedaan. Paul vond dat het een redelijke eerste helft was maar dat we sneller en feller moesten gaan spelen. We gingen weer naar het veld om vol energie te starten met de tweede helft.

Paul had een wissel toegepast en gingen weer beginnen, na enkele minuten spelen kwamen we al snel op een 2-1 voorsprong. Er was een beter spel en er werd snel geschakeld, dit resulteerde ook in een 3-1 voorsprong en door een foutje in de 16 kwam KGB op 3-2.

Paul bracht een aantal tactische wissels en we breide de score uit tot een uiteindelijk 6-3 overwinning. We kunnen terug kijken op een leuke wedstrijd met strijdend voetbal en mooie paas momenten. Wij als staf hebben genoten van jullie.

We sloten de avond af met een penalty reeks op beide keerpers en nadien was er door de Stichting West-Fries G voetbal er een loterij georganiseerd met een passend hapje en drankje. Leuk was dat ook de KGB 9 bleven hangen en konden met elkaar nog even napraten over de wedstrijd.

Wij bedanken KGB voor het beschikbaar stellen van de kantine en ook een dank aan KGB 9 voor de wedstrijd, een speciale dank aan Glenda en Paul voor de verzorging van de prijzen en versnaperingen.

De volgende wedstrijd spelen we tegen Oscar Romero bij SV Westfriezen in Zwaag om 19:30 uur.