westfries G-team – KGB Dames1

Hoi sportvrienden,

Een mooie voetbal avond waarin we het moesten opnemen tegen de Dames van KGB 1, Paul gaf bij de opstelling aan dat we bij de wedstrijd moesten focussen op tactiek, overspel en communicatie. Ook gaf Paul aan dat we er rekening mee moesten houden dat we niet te hard het spel ingingen, kortom een mooie uitdaging die we hadden.

We begonnen met een warming-up op de trainingsvelden, dit onder leiding van de jongste staf lid Jose en Gerard. Een ieder deed goed mee om vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd te beginnen. We begonnen de wedstrijd best aanvallend wat resulteerde dat de opdracht tot overspel minder tot zijn recht kwam, na wat instructie vanaf de kant door Paul pakte we de draad goed op en werd er gecommuniceerd en goed overgespeeld. Hierdoor speelde we aanvallend voetbal en dit resulteerde in de eerste goals. Voor rust was het 7 nul voor het West-Fries G Team en gingen na het fluitsignaal van de scheidsrechter de kleedkamer in. Door de vele toeschouwers en belangstellenden hielp Paul Glenda mee in de kantine en gaf Johan de instructies voor de tweede helft.

Uitgangspunt was overspel en opbouw van de aanval, hierbij was het rondspelen van de bal de opdracht. Ook zouden we de dames wat meer ruimte geven zodat zij ook beter in hun positie spel kwamen. De tweede helft begon goed wat resulteerde in rust in het veld maar ook in mooie acties van beide kanten. De dames kwamen terug in de wedstrijd en dit resulteerde in een 7-1 score, hierop kwam er acte vanuit het West-Fries G Team en werd er aan beide kanten gescoord. Na een half uurtje spelen floot de scheidsrechter de wedstrijd af, en konden we terug kijken op een geslaagde voetbal wedstrijd. Tactisch spelen was het leerdoel en dit was na de evaluatie met Paul geslaagd.

De eind score was 9-3 voor het West-Fries G Team, wij bedanken de Dames KGB 1 voor de wedstrijd en de toeschouwers voor hun belangstelling.

De volgende wedstrijd die in de planning staat is een mini toernooi tegen KGB 6 en de Valken 4, deze is gepland op vrijdag 24 mei om 20:00 uur op het sportcomplex van KGB in Bovenkarspel. Ook bij deze wedstrijd is er weer een loterij, pakt u een van deze prijzen ?. Wij hopen dat u massaal weer komt kijken.