Laatste training

Hoi sportvrienden,

Hierbij het verslag van al weer de laatste training voordat we naar Geneve gaan aanstaande woensdag 5 juni, bewust door Paul nog even de laatste kneepjes bijbrengen voordat we gaan beginnen aan het echte werk. De training begon om 19:30 uur en we trainden tot 20:45 uur op het sportpark van vv KGB.

28 mei 2019 Een training met de missie de laatste fijne kneepjes bijbrengen, dit na de vele mooie leermomenten en wedstrijden die we de laatste twee maanden hebben mogen beleven. We begonnen met een instructie van Paul, we zouden gaan trainen met het afmaken op doel met verdedigende lijnen maar ook bal behendigheid en concentratie op de bal en je medespelers. Paul deed de aftrap en Johan deed het tweede deel. Gerard was verhinderd en Jose deed mee met de selectie en had een lichte blessure. Zoals altijd eerst even de warming-up met twee rondjes rond het veld, je zag dat we dit door de wedstrijden wat minder hadden gedaan. Tempo aanpassen aan de rest van de groep was het vetrekpunt en nu was dit minder, Paul gaf hierdoor een extra tweede rondje met de focus elkaar bij elkaar te houden en hierop het tempo aan te passen. Na de warming-up stretch oefeningen, Paul riep de groep bij elkaar om de eerste oefening te doen, we zouden het afmaken op doel gaan doen met een vaste verdedigende lijn (vrije trap vanaf de 16 meter lijn). Dit ging goed na scherpe pasen van Jose. Er werden mooie ballen afgemaakt maar ook Melvin had prachtige reddingen. Na 10-15 minuten gingen we over na de volgende oefening die door Johan was uitgezet. De groep verdeeld in twee groepen en zouden middels bal pasen over verschillende afstanden gaan over spelen, hierin werd de ruimte steeds kleiner en de snelheid hoger. Een ieder deed hier goed aan mee en je ziet dat dit best nog moeilijk is, he houdt je controle en hoe scherp blijf je in de paas ook in hoge snelheid. De derde oefening was de slalom met de bal en bij de laatse de paas op de mede speler die dan middels verdediging de afmaak op het doel inzette. Controle van bal door deze kort bij je te houden en scherp zijn in een paas na een actie. Dit ging goed maar bij sommigen wou men te snel waardoor pasen niet scherp waren maar het afmaken in snelheid waardoor ballen onnodig over gingen. De laatste 10 minuten nog even een partijtje tussen de nummers 1 en 2, we hadden bewust gekozen zonder hesjes te spelen zodat een ieder scherp moest zijn bij het plaatsen van een paas. Er werd goed opgebouwd vanuit de achterlijn en werd er gebruik genaakt van de vleugelspelers waardoor er ruimten kwamen. De eindstand was uiteindelijk 2-2 en een ieder had goed gewerkt vanavond.

Na afloop even douchen en toen na de kantine waar we in vergelijk tot de laatste avonden tijdens de wedstrijden altijd en loterij hadden vanuit de Stichting West-Fries g Voetbal alleen deze avond niet. Na een drankje na huis en ons opmaken voor de laatste oefenwedstrijd van vrijdag 31 mei tegen Nico Poel verzekeringen. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 20:00 uur op het sportcomplex van vv KGB in Bovenkarspel. Ook bij deze wedstrijd is er weer een loterij, pakt u een van deze prijzen ?.

Wij hopen dat u massaal weer komt kijken bij deze laatse wedstrijd voordat we afreizen naar Geneve.

Sportieve groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *